Rekonstrukce vily pro zubaře

MUDr. Zdeněk Daněk se rozhodl přetvořit svou čtyřpatrovou meziválečnou budovu poblíž vily Tugendhat v rodinný dům se třemi zubními ordinacemi a zázemím.

Zajistili jsme základové konstrukce pomocí mikropilot a pustili se do změn dispozic a stropní konstrukce. Stavební práce nám přitom komplikoval složitý přístup pro těžkou techniku a malý manipulační prostor.

Část původního betonu si vyžádala sanaci, vlhkost jsme řešili i u podlah před pokládkou dřevěných vícevrstvých lamel pokládali jsme původní repasovanou podlahu z 20. let. Nadstandardní materiály, jako hliníkové výplně konstrukcí nebo zakázkové kazetové a trelážové opláštění fasády, byly ostatně specifikem celého projektu.

Dnes je část vily v Erbenově ulici díky stomatologickému centru otevřena i veřejnosti, takže si rekonstrukci ve stylu brněnského funkcionalismu můžete prohlédnout i vy.

Zpět na výpis referencí
Investor MUDr. Zdeněk Daněk
Realizace leden 2016 – leden 2017
Rozpočet 16,2 mil. Kč
Dimenze budovy 4 patra / 640 m²
Generální projektat/architekt Ing. arch. Tomáš Hlavsa
Lokace Brno

Hledáte spolehlivou stavební firmu?

Napište nám nebo zavolejte, ozveme se co nejdříve.

  1. *
  2. *
  3. *
 

Nepřehlédněte