Rekonstrukce koncertního sálu konzervatoře

Koncertní sál brněnské konzervatoře už svou kapacitou, komfortem ani akustikou nedostačoval potřebám hudebníků a posluchačů. Srovnali jsme ho tedy se zemí a ve spolupráci s architektonickými kancelářemi PROJECT building a POParch vybudovali nový sál s kapacitou 230 míst. Rovněž jsme zrekonstruovali navazující prostory a hygienické zázemí.

Stavbyvedoucí Ing. Michal Koťa musel řešit hned několik komplikací – zimní počasí, ztížený přístup pro dopravu i demoliční techniku a pohyb studentů po části staveniště. Výuka na konzervatoři totiž pokračovala bez omezení.

Nový koncertní sál má železobetonovou základovou desku a hlavní nosnou konstrukci tvoří příčné rámové vazby z ocelových profilů. Střecha budovy se zelená rozchodníky.

Na první pohled návštěvníky zaujme venkovní fasáda v podobě klaviatury z bondových kazet. Uvnitř sálu pak zraky přitáhne sádrokartonový podhled s akustickým obkladem tvarovaným do složitých, prostorově lámaných ploch. V kombinaci s nášlapnou vrstvou podlah z marmolea, které pohlcuje zvuky, má sál ideální akustické vlastnosti.

Zpět na výpis referencí
Investor Jihomoravský kraj
Realizace listopad 2018 – září 2019
Rozpočet 43,816 mil. Kč
Dimenze budovy 230 míst
Generální projektat/architekt PROJECT building s.r.o., POParch s.r.o.
Lokace Brno

Hledáte spolehlivou stavební firmu?

Napište nám nebo zavolejte, ozveme se co nejdříve.

  1. *
  2. *
  3. *
 

Nepřehlédněte